Rejse-vaccination

I Vordingborg Lægehus tilbyder vi vaccination mod smitsomme sygdomme på rejsen samt generel rådgivning om sygdomsforbyggelse på din rejse.

På Seruminstituttets hjemmeside www.ssi.dk er det muligt at finde information om smitsomme sygdomme på dit rejsemål og om nødvendigheden af rejsevaccination. Du kan også spørge din rejsearrangør.

Sådan gør du

Ved behov for rådgivning og eventuel vaccination og recept på medicin kan vi hjælpe dig i Vordingborg Lægehus. Du skal bestille tid ved at ringe til vores sekretær mellem 8-12 på hverdage. Du kan også få rådgivning og blive vaccineret selvom du ikke er tilmeldt Vordingborg Lægehus som patient. Vi anbefaler dog, at du primært henvender dig til din ”egen læge”.
Den danske offentlige sygesikring vil ikke betale for rådgivning i forbindelse med rejse og derfor skal du betale for en privatkonsultation, som koster 500kr. Hvis, det viser sig, at du skal komme flere gange, f.eks. for at blive revaccineret, så koster de følgende konsultationer kun ½ honorar kr. 250.- Derudover betaler øvrige rejsedeltagere i samme rejse, som får samme rådgivning også kun et ½honorar. Du bør undersøge om du har forsikringer, som eventuelt dækker honoraret herunder om Sygesikringen ”danmark” yder tilskud.

Inden du kommer til en ”rejsekonsultation” skal du udfylde et skema.
Klik her for at hente skemaet som PDF
Klik her for at hente skemaet som word-dokument

Derefter tager du skemaet med til den 1. konsultation.

Bestil tid til rejsevaccination i god tid inden rejsen – bedst allerede når du bestiller rejsen – da nogle vaccinationer gives flere gange over længere tid inden afrejsen.

I de fleste tilfælde vil du få en recept på vaccinen, som kan indløses på apoteket.

Husk desuden at medbringe det blå EU-sygesikringskort på rejser i Europa for at modtage gratis lægebehandling på turen. Det blå EU-sygesikringskort bestiller du på Borger.dk.
Vi anbefaler dog altid, at du undersøger, om du har brug for en supplerende rejseforsikring

55 37 07 40

Sankelmarksvej 10L - 4760 Vordingborg